2min

Als we 9to5mac mogen geloven dan zal de iPad Mini meer gaan lijken op de iPhone en iPod Touch dan op de iPad. Dit zou voornamelijk te maken hebben met de dunnere bezel (rand) rond het scherm. Veel berichten wijzen erop dat Apple dit najaar met een nieuwe kleinere iPad komt van 7,85 inch.

Er gaan nu al jaren geruchten over een iPad Mini en voorheen konden we deze makkelijk naar de prullenbak verwijzen maar de geruchten over een kleinere iPad zijn nog nooit zo groot geweest. Ook steeds meer grote kranten en websites met goed ingelichte bronnen melden nu dat Apple werkt aan een iPad Mini waardoor het dit keer echt weleens zo zou kunnen zijn.

De belangrijkste features van de kleinere iPad zouden het kleinere scherm zijn maar vooral dat deze een stuk goedkoper zal worden en beter in staat zal zijn te concurreren met de Android-tablets. Vooral de Amazon Kindle Fire en de Google Nexus 7 doen het erg goed met hun prijskaartje van slechts 199 dollar. Gisteren dook ook het gerucht op dat Microsoft van plan is de Surface tablet met Windows 8 RT voor 199 dollar te gaan verkopen.

Doordat de iPad Mini kleiner wordt moet Apple ook goed naar het uiterlijk van de tablet kijken. Volgens anonieme bronnen van 9to5mac lijkt de iPad Mini dan ook meer op de iPhone dan op de iPad. Op die manier kan het scherm zo groot mogelijk worden gehouden in de kleinere behuizing. Hiermee zou de iPad Mini mogelijk even groot zijn als de Android tablets van 7 inch maar zou het scherm bij Apple wel groter zijn.

Op basis van de geruchten zou de prijs van de iPad Mini tussen de 200 en 300 euro komen te liggen.

Bovenstaande afbeelding is een door 9to5 zelfgemaakte afbeelding van hoe de iPad Mini er mogelijk uit komt te zien.