1 min

De miniatuur computer Raspberry Pi die zo groot is als een creditcard kan nu eindelijk vrij worden besteld zonder een aankooplimiet van één exemplaar per klant. De introductie in februari van de Raspberry Pi ging boven verwachting, de vraag naar de miniatuur computer was zo groot dat het bedrijf genoodzaakt was een aankooplimiet van één exemplaar per klant in te voeren.

Inmiddels is de productie flink opgeschroefd en worden er zo’n 4000 exemplaren per dag gefabriceerd waardoor het aankooplimiet kan worden opgeheven. Op dit moment kan iedereen dus zoveel exemplaren als bestellen als hij of zij nodig heeft. De miniatuur computer gaat over de toonbank voor 32,70 euro. De levertijd die momenteel op de website staat is echter nog wel 64 dagen. Kopers moeten dus nog wel even geduld hebben.

De Raspberry Pi is een miniatuur computer zo groot als een creditcard en is voorzien van een ARM-processor met een kloksnelheid van 700 MHz, 256 MB aan RAM-geheugen, HDMI, Ethernet en twee USB 2.0-poorten. Voor de opslagcapaciteit is een SD-slot aanwezig waar een SD-kaartje in kan worden gestoken.