1 min Devices

Nieuwe Raspberry Pi 3 krijgt bluetooth en WiFi

De nieuwste Raspberry Pi zal standaard beschikken over bluetooth- en WiFi-ondersteuning. Het kleine computertje zal te koop zijn voor circa 40 euro en is ongeveer tienmaal zo snel als de originele Raspberry Pi.

De derde editie van de Raspberry Pi is voorzien van een ARM Cortex A53-chipset, met een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz. Deze chipset ondersteunt 64bit-commando’s en is tienmaal zo snel als de chipset uit de originele Raspberry Pi. Verder is er geïntegreerde ondersteuning voor 802.11n-netwerken en Bluetooth 4.1.

Verder heeft de Raspberry Pi 3 onder andere vier USB-poorten, een volledige HDMI-poort, een LAN-poort, een microSD-kaartlezer en een gecombineerde audio-aansluiting. Op de website van Raspberry Pi kan je terecht voor een overzicht van winkels waar het apparaatje te koop is.

De eerste Raspberry Pi werd op de dag af vier jaar geleden uitgebracht en in totaal zijn er ongeveer 8 miljoen exemplaren van de verschillende edities verkocht. Het primaire doel van de computertjes is om mensen te leren programmeren, maar de producten kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld een mediaspeler te bouwen.

Van de Raspberry Pi 2 zijn 3 miljoen exemplaren verkocht, waarmee dit de bestverkochte computer uit het Verenigde Koninkrijk is.

Bron:Raspberry Pi Blog