De Raspberry Pi-foundation heeft bekendgemaakt dat in de maand oktober het 2 miljoenste exemplaar van de Raspberry Pi-computer is verkocht. Daarmee is de mijlpaal sneller bereikt dan verwacht werd.

Naar verwachting zou de mijlpaal pas in januari 2014 of zelfs nog later bereikt worden, maar de verkoop van de spotgoedkope computer loopt dus ruim een kwartaal voor op schema. Omdat de verkoop zover voorloopt, is ook niet actief bijgehouden wie het 2 miljoenste exemplaar in handen heeft gekregen. Wel is duidelijk dat het exemplaar tussen 24 en 31 oktober is verkocht.

Raspberry Pi is een mini-computer die voor enkele tientjes kan worden aangeschaft. Er zijn twee modellen beschikbaar, beide beschikken over een Broadcom-chipset met een ARM-processor en een dual-core GPU. Verschillen zitten onder andere in de aansluitingen, zoals een enkele of dubbele USB-poort. Meer details vind je hier.

De mini-computers kunnen voor allerlei doelen gebruikt worden, maar is ontwikkeld voor educatie-doeleinden. Er is echter ook een applicatiewinkel beschikbaar, waar apps van derden met uiteenlopende doeleinden aangeschaft kunnen worden.

De eerste 2.000 Raspberry Pi’s werden in februari 2012 geproduceerd in China. Later werd de productie overgeheveld naar het Verenigd Koninkrijk.