1 min Applications

Raspberry Pi heeft 10 miljoen computers verkocht

Het is alweer 4,5 jaar geleden toen de eerste Raspberry Pi werd verkocht, maar vandaag maakt het bedrijf achter de mini-computer bekend dat het 10 miljoen exemplaren heeft verkocht. Daarmee is de mini-computer een zeer groot succes.

Raspberry Pi biedt ontwikkelaars en fanatiekelingen de mogelijkheid om te experimenteren met een zeer goedkope mini-computer die voor slechts een paar tientjes over de toonbank gaat. De mini-computers zijn inmiddels voorzien van alle basisbenodigdheden zoals een processor, USB en netwerk-aansluiting en kan overweg met de meeste Linux-distributies en Windows 10 Internet-of-Things.

Om te vieren dat het bedrijf achter de mini-computer 10 miljoen exemplaren heeft verkocht komt er nu een verjaardagseditie, waarin je een Raspberry Pi 3, behuizing, 8GB-SD-kaart en een boek kan aanschaffen voor slechts 117 euro. Het is een echte limited edition.

Het bedrijf laat verder weten dat het meest premium model op dit moment de Raspberry Pi 3 is en dat voorlopig ook wel zal blijven, er zit geen nieuw model in de pijpleiding.