2min Devices

Nieuwe Raspberry Pi Zero kost nog geen vijf euro

Raspberry Pi heeft een nieuw model gepresenteerd, de Raspberry Pi Zero, krachtiger dan het allereerste model, maar nu ook enorm goedkoop, de nieuwe Raspberry Pi Zero gaat vijf dollar kosten, omgerekend nog geen vijf euro.

De Pi Zero is ook meteen de kleinste Raspberry Pi die het bedrijf ooit heeft uitgebracht en daarmee uitermate geschikt voor Internet of Things-toepassingen. De printplaat is twee keer zo klein als de vorig jaar uitgebrachte Raspberry Pi A+. Het formaat is 65 x 30 x 5 mm.

De Raspberry Pi Zero is zo’n 40 procent sneller als het allereerste model en beschikt opnieuw over een BCM2835-chip van Broadcom. Verder is er 512MB aan werkgeheugen aanwezig, een micro-SD-slot voor opslag, een mini-HDMI-slot voor video-output en dan zijn er nog micro-USB-poorten voor data-overdracht of stroomvoorziening.

De nieuwe Raspberry Pi biedt hobbyisten de mogelijkheid om hun eigen Internet-of-Things applicaties te bouwen met goedkope kleine hardware. Hoewel er tienduizenden exemplaren zijn geproduceerd van de Raspberry Pi Zero is het model bij veel winkelketens al uitverkocht. De units worden uiteraard nog geproduceerd dus er komt nog wel nieuwe voorraad aan.

Het tijdschrift The MagPi dat vandaag verschijnt in het Verenigd Koninkrijk zal voorzien zijn van een gratis Pi Zero, in het tijdschrift is alles te lezen over de nieuwe Pi Zero, worden er voorbeelden getoond en is er een interview geplaatst met de ontwerper van het bord, Mike Stimson.

Bron:Raspberry Pi