1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Middels een strak vormgegeven promotiefilmpje heeft Huawei haar nieuwste tablet aangekondigd. In het filmpje toont Huawei de Mediapad 10 FHD, een tablet met een quad-core processor.

Met deze tablet wil Huawei de concurrentie aan gaan met de bestaande partijen als Apple, Samsung en Asus. De Mediapad 10 FHD is een 10 inch tablet die beschikt over een quad-core processor, met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Een sterke GPU moet daarnaast zorgen voor goede grafische prestaties. Op de achterkant van de tablet is een 8 megapixel camera te vinden die wordt vergezeld door een 1,3 megapixel op de voorzijde van de tablet. De tablet krijgt een hoogwaardig IPS touchscreen dat in staat is om beelden op Full HD weer te geven, 1920×1080 pixels.

Wanneer we naar de software kijken vinden we naast Android 4.0 Ice Cream Sandwich een aantal vooraf geïnstalleerde applicaties van Huawei op de tablet. Verder kent de tablet ondersteuning voor Dolby Digital en beschikt de Mediapad 10 over 3G-connectiviteit. De tablet zal 598 gram wegen. Er is nog helaas nog geen lanceerdatum bekend, ook de prijs is nog onduidelijk. Huawei staat echter wel bekend om het feit dat het concurreert op prijs, de kans is dus groot dat deze tablet scherp geprijsd gaat worden.

Bekijk voor meer informatie de promotievideo van Huawei: