2min

Huawei heeft op een persconferentie in Barcelona een nieuwe smartphone en twee mediatablets gepresenteerd. De tablets zijn ook in staat om telefoongesprekken te voeren.

Ascend G6

Met een scherm van 4,5 inch en een resolutie van 540 bij 960 pixels is de Huawei Ascend G6 vandaag de dag een smartphone met een bescheiden formaat. De telefoon is uitgerust met een 1,2 GHz quad-core processor, 1GB aan werkgeheugen en ondersteuning voor 4G-netwerken. Het toestel draait op Android 4.3 Jelly Bean met daaroverheen de Emotion UI 2.0 van Huawei zelf.

Voor het camerawerk beschikt de smartphone op de achterkant over een 8 megapixel-camera, de 5 megapixel-camera aan de voorkant is wat bijzonderder: Huawei probeert daarmee in te springen op de selfie-trend. De smartphone zal 249 euro kosten.

MediaPad M1

De Huawei MediaPad M1 is uitgerust met een 1,6 GHz quad-core processor en een scherm van 8 inch met een resolutie van 1280 bij 800 pixels. De accucapaciteit bedraagt 4.800 mAh. Het dienstdoende besturingssysteem is opvallend genoeg Android 4.2 Jelly Bean en dus lang niet de nieuwste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. De MediaPad M1 zal 299 euro kosten.

Links: De Huawei MediaPad M1, Rechts: De MediaPad X1

MediaPad X1

Als laatste is er de MediaPad X1, een tablet met een scherm van 7 inch en een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Een opvallend element van deze tablet is een camera met een resolutie van 13 megapixel en een flitser. Verder beschikt de tablet over dezelfde processor als de MediaPad M1, net als de voorgeïnstalleerde Android-versie. Huawei heeft een adviesprijs van 399 euro bekendgemaakt.