KPN gaat de komende jaren alle antennes van zijn mobiele netwerk vervangen, zodat de snelheid en bereik van het netwerk worden verbeterd.

KPN gaat de infrastructuur aanpassen aan de huidige en toekomstige eisen van het mobiele dataverkeer. Het gaat dit doen door alle 2G- en 3G-antennes te vervangen, in totaal zijn dit er 11.500. Daarnaast worden de apparatuurkasten op alle 3900 antennelocaties in Nederland vervangen, evenals de schakelstations.

Deze stations, die meerdere antennes met het hoofdnetwerk verbinden, krijgen extra back-upvoorzieningen, zodat storingen minder vaak voor moeten komen en met minder impact.

Het telecombedrijf hoopt met deze vernieuwing hogere snelheden en meer capaciteit aan te kunnen bieden. Daarnaast wil het bedrijf het bereik zowel binnen- als buitenshuis verbeteren en maakt deze vernieuwing de uitrol van het 4G-netwerk eenvoudiger.

KPN belooft dat de werkzaamheden weinig tot geen gevolgen zullen hebben voor zijn klanten. Het hoopt dit te doen door de werken geleidelijk uit te voeren en niet tegelijkertijd aan de slag te gaan bij aangrenzende antennelocaties, zodat deze de uitval kunnen opvangen. Het netwerk moet zijn vernieuwd in 2014.

Eerder kondigde Vodafone ook al aan dat het zijn netwerk gaat vernieuwen. Die werkzaamheden duren echter tot 2015.