2min Devices

‘Jelly Bean in vierde kwartaal naar Galaxy S III’

Samsung zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar een update voor de Galaxy S III uitbrengen. De update zal de smartphone voorzien van Android 4.1 Jelly Bean. Dit blijkt uit gelekte informatie.

Volgens berichten op het internet is er meer informatie bekend geworden omtrent de updates naar Android 4.1 Jelly Bean die Samsung gepland heeft staan. Zo kan er nu gemeld worden dat Samsung alle nodige tests voor de update voor de Galaxy S III heeft afgerond en dat er inmiddels gewerkt wordt aan de publieke versie van de software.

Het betekent dat Samsung de update aan het afronden is, zodat deze voor de laatste goedkeuring naar Google kan. Als Samsung eenmaal goedkeuring heeft van Google, kan de update uitgebracht worden. Volgens bronnen zou dit gebeuren aan het einde van het derde, of begin van het vierde kwartaal van dit jaar.

Voor de voorganger van de Galaxy S III, de tweede generatie van de telefoon, zou Samsung nog steeds de mogelijkheden voor een update aan het onderzoeken zijn. De eerste testen zouden er volgens de fabrikant goed uit zien, wat er naar alle waarschijnlijkheid voor zal zorgen dat Samsung ook snel aan de gang gaat met de publieke update voor de Galaxy S II. De lancering van Jelly Bean voor de Galaxy S II en Note zal in waarschijnlijk eveneens in het vierde kwartaal plaatsvinden. Toestellen die geen update voorgeschoteld zullen krijgen, krijgen volgens de fabrikant een zogenaamd "Value Pack", om de gebruikers tegemoet te komen.

Bron:Slashgear