2min

De Jelly Bean-rom voor de Samsung Galaxy S III is uitgelekt. Vanmorgen sproken we al over het mogelijk uitlekken van de rom. Het gaat hierbij om de rom voor de internationale versie van de smartphone.

Met het uitlekken van de Android 4.1 rom voor de Galaxy S III is het Samsung niet gelukt om de software binnenshuis te houden. Dit tot grote ergernis van de fabrikant, Samsung verhoogde de aandacht recent om het uitlekken te voorkomen. De software voor het topmodel van Samsung komt daarmee twee weken voor de verwachte lanceerdatum van 29 augustus.

Het is goed nieuws voor handige gebruikers die graag direct willen genieten van een nieuwe versie van het besturingssysteem. Ontwikkelaars zullen namelijk dankbaar gebruik gaan maken van de uitgelekte software. Desondanks is de rom die uitlekte ook al direct zonder aanpassingen te gebruiken. De rom bevat echter nog wel de nodige bugs en loopt niet altijd even soepel. Het zou daarom ook niet gaan om de uiteindelijke versie van de Android 4.1 rom voor de Galaxy S III.

Toen de Galaxy S III op de markt verscheen was het direct duidelijk dat de smartphone voorzien zou worden van de Android 4.1 Jelly Bean. De grote vraag is echter wanneer dit zal gebeuren. In eerste instantie werd een release in het vierde kwartaal verwacht. De geruchten gaan nu echter dat Samsung de update eind deze maand beschikbaar zal maken. Met het uitlekken van de software wordt het in ieder geval duidelijk dat Samsung al een heel eind is met de update en deze waarschijnlijk niet lang meer op zich zal laten wachten.

Ook is bekend geworden dat de Galaxy Note en de Galaxy S II zullen worden geüpgraded naar Android 4.1 Jelly Bean. Wanneer is echter nog niet duidelijk.

De Android 4.1 Jelly Bean rom voor de Galaxy S III is hier te downloaden. Wel op eigen risico, Techzine raadt aan om gewoon nog 2 weken te wachten op de officiële update.