Sony heeft middels een persbericht twee nieuwe smartphones aangekondigd, het gaat om de Xperia SP en de Xperia L. De Xperia SP is een toestel dat we qua prijs in het hogere gedeelte van het middensegment kunnen plaatsen. De Xperia L is goedkoper en bedoeld om de beste camera-ervaring te leveren onder alle omstandigheden.

De Xperia SP bevat een HD Reality Display van 4,6 inch met een 720p-resolutie en biedt ondersteuning voor 4G-netwerken. De rekenkracht wordt geleverd door een Snapdragon S4-processor met twee rekenkernen die op 1,7 GHz draaien. De accu heeft een capaciteit van 2.370 mAh, er is 8GB opslagruimte en dat is uit te breiden met een micro SD-kaartje. De telefoon wordt voorzien van Android 4.1 Jelly Bean.

De camera heeft een resolutie van 8 megapixel en zou zelfs in het donker en met tegenlicht goede foto’s moeten nemen. De Xperia SP heeft bovendien ondersteuning voor de Stamina-mode om de accuduur te verlengen en de One-touch-mogelijkheid om makkelijk data te delen via NFC. Net als veel modellen uit 2012 bevat de Xperia SP een transparante band onderaan het toestel, waarvan de kleur is in te stellen om het toestel te personaliseren. De Xperia SP wordt in het wit en zwart uitgebracht en krijgt een adviesprijs van 399 euro.

De Xperia L is met een adviesprijs van 279 euro een stukje betaalbaarder. Het apparaat wordt eveneens in het wit en zwart uitgebracht en bevat een dual-core SnapDragon S4-processor met een kloksnelheid van 1 GHz. Er is 8GB opslagruimte die kan worden uitgebreid met een micro SD-kaartje. Het scherm meet 4,3 inch en heeft een resolutie van 854 bij 480. Er is geen ondersteuning voor 4G en de Xperia L komt eveneens met Android 4.1 Jelly Bean.

Er is net als bij de Xperia SP ondersteuning voor de Stamina-mode en One-touch-mogelijkheden via NFC. De camera heeft een resolutie van 8 megapixel en biedt ondersteuning voor het nemen van HDR-foto’s en -video’s.