1 min

Motorola Mobility heeft een aanklacht ingediend tegen Apple bij de US International Trade Commission (ITC), de Amerikaanse handelswaakhond. Motorola wil een verbod op onder meer de iPhone, iPad iPod Touch en Mac-computers die Apple in de Verenigde Staten verkoopt. Volgens Motorola maken deze producten inbreuk op patenten van het bedrijf.

Motorola Mobility, inmiddels een dochteronderneming van Google, beweert dat de iPhone maker inbreuk maakt op zeven van zijn patenten, waaronder locatie herinneringen, e-mail notificaties en zelfs Siri, de spraakgestuurde assistent.

"We wilden deze patentzaken met Apple schikken, maar omdat Apple weigert een licentie af te nemen op de patenten laten ze ons geen keus dan om onszelf en onze technische innovaties te verdedigen," aldus Motorola Mobility.

Op 24 augustus zal er een uitspraak zijn van een eerdere zaak die Motorola had aangespannen tegen Apple, dit ging over WiFi patenten. Mocht Motorola in het gelijk worden gesteld dan kan verkoop van de iPhone in de VS geblokkeerd worden totdat Apple een licentie voor het patent heeft of de techniek wordt verwijderd uit het product.

In elk geval zorgt deze nieuwe aanklacht ervoor dat Google niet bang is om Apple aan te klagen.