MegaFon, een Russische telecomoperator heeft een nieuwe smartphone op de markt gebracht, de MegaFon Mint. Deze smartphone is voorzien van een Intel Atom processor uit de Medfield-serie van Intel. De smartphone kost 17990 roebel wat omgerekend zo’n 455 euro is.

De MegaFon Mint heeft een 4,03 inch touchscreen en maakt gebruik van een Intel 1,6 GHz Atom Z2460 single core processor en een Intel XMM 6260 HSPA+ modem voor snel mobiel internet. De grafische kracht komt van een 400 MHz. grafische chip met ondersteuning voor 1080P (Full HD) video. Verder is er een 8 megapixel camera aanwezig die tot 10 foto’s per seconden kan schieten. De MegaFon Mint gaat draaien op een x86-versie van Android.

De Mint is de nieuwste telefoon in de internationale markt met de op Intel’s Medfield gebaseerde techniek, eerder bracht Indiase telecomoperator Lava de Lava X900 uit, één maand daarna volgde Lenovo met zijn LePhone K800 in China. Intel is eerder dit jaar een samenwerkingsverband aangegaan met Motorola voor de Medfield-chip, maar er is nog geen nieuws over een lancering in de Verenigde Staten. Met de komst van een Intel-smartphone in Rusland, komt Intel wel steeds dichter in de buurt van Nederland. Het wachten is op de eerste Eurepese door Intel aangedreven smartphone.