1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De eerste smartphone die op de markt zal komen met aan boord een Intel Medfield-chip is er waarschijnlijk een van het merk LG. De partijen hebben laten weten samen te werken aan een nieuwe smartphone.

Deze smartphone zou volgens verschillende bronnen op de CES gepresenteerd worden welke plaats vind van 10 tot en met 13 januari. Er is momenteel nog geen naam bekend van de telefoon eveneens het feit of deze daadwerkelijk verkocht zal gaan worden. Buiten dat de telefoon een Intel Medfield-chip aan boord zal hebben is er eveneens niets bekend over de specificaties van de nieuwe LG.

Uit een eerdere presentatie van de chip door Intel zou zijn gebleken dat de chip in combinatie met Android 4.0 erg goed zou werken. Daarnaast zijn er ook benchmark-scoress bekend van de nieuwe chip. In deze benchmark zou de Medfield-chip een score hebben neergezet van 10.500 punten in Caffeinemark 3. Qualcomm blijft in deze zelfde benchmark steken op 8.000 punten. De Tegra 2-chip zou hier slechts 7.500 punten halen. Echter zou de accuduur van de nieuwe chip nog wel voor problemen zorgen en zou deze nog fors tegenvallen.

Op dit moment heeft Intel nog niets te vertellen op de mobiele markt, vrijwel alle smartphones en tablets zijn voorzien van ARM-chips, een concurrent van Intel. Iets wat Intel de komende jaren wil gaan veranderen en waar het geen geheim van maakt.