Normaal gesproken draait de Nexus 7 tablet van Google op een snelheid van 1,3 GHz. En lid van XDA-Developers, genaamd Clemsyn, vond dit niet voldoende en besloot een nieuwe kernel te schrijven voor de tablet, waarmee hij de Nexus 7 eens goed aan het werk kon zetten. Dat is gelukt, zijn Nexus 7 draait nu op 2 GHz, sneller dan veel smartphones vandaag de dag.

Standaard werkt de Tegra 3 processor van de Google Nexus 7 met een kloksnelheid van 1,3 GHz, Clemsyn van XDA-Developers heeft dit weten te verhogen naar een kloksnelheid van 2 GHz. Clemsyn meldt dat door het aanpassen van de kernel de Nexus 7 met gemak de nieuwe Asus Eee pad Transformer Prime en menig smartphone verslaat op gebied van prestaties.

Clemsyn meldt ook dat de aangepaste kernel nog in een begin stadium verkeerd en dat deze nog niet stabiel is, overigens is ook al geconstateerd dat de huidige kernel ervoor zorgt dat de processor erg snel overhit raakt. Naast de 2 GHz kernel is er ook een 1.8 GHz kernel uitgebracht waarbij de processor iets minder heet wordt. De hogere kloksnelheid heeft ongetwijfeld ook een negatieve invloed op de batterijduur van de tablet. Hoelang de tablet mee gaat op een kloksnelheid van 1,8 of 2,0 GHz is onduidelijk.