2min

Een medewerker van Performance Designed Products (PNP), een fabrikant van randapparatuur voor onder meer de Wii, heeft tijdens de jaarlijkse GameStop Managers conferentie per ongeluk verteld wanneer de Wii U uitkomt.

Tijdens de GameStop Managers conferentie in San Antonio vertelde de medewerker van PNP dat de randapparatuur voor de Wii U voor de lancering van de Wii U al beschikbaar zal komen, daarbij noemde de medewerker per ongeluk 18 november als lanceringdatum voor de Wii U. Gaming website Kotaku meldt dat de PDP medewerker waarschijnlijk door had wat hij had gedaan want de man veranderde spontaan van onderwerp.

Kort nadat de informatie van PDP het grote publiek bereikte kwam PDP met een officiële reactie waarin gesteld wordt dat PDP helemaal geen informatie heeft over de lanceringsdatum van de Wii U. Het bedrijf of de medewerkers kan dus ook niet zeggen wanneer de Wii U daadwerkelijk uit komt. PDP zou alleen maar een presentatie hebben gegeven over de producten die zij uit gaan brengen en hebben gemeld dat de Epic Mickey II accessoires voor 18 november in de winkel zullen liggen.

Hiermee probeert PDP wat krom is recht te praten, want waarom zou je accessoires in de winkel leggen voor een gameconsole die nog niet gaat verschijnen? De enige vraag die overblijft is of de Wii U ook in Europa en meer in het bijzonder in Nederland zal verschijnen op 18 november. Of dat de geruchten dat Europa een maand later aan de beurt is toch waar zijn.