2min Devices

Dell kondigt XPS 10 en XPS Duo 12 aan

Vandaag was het de beurt aan Dell om te laten zien waar het bedrijf op dit moment aan werkt. Dell kondigt twee nieuwe tablets aan. De Dell XPS 10 en de Dell XPS Duo 12, beide zullen ze gaan draaien op Windows 8.

De Dell XPS 10 is een zogenoemde hybride tablet, deze bevat een los te koppelen dock met keyboard. Veel is er niet bekend, wel stelt Dell dat een lange accuduur een belangrijk uitgangspunt is van de XPS 10 en verwacht mag worden dat de accuduur oploopt tot ongeveer 20 uur. Verder is bekend dat de Dell XPS 10 Tablet gebruik zal gaan maken van een ARM-processor en Windows 8 RT. Over verdere specificaties werd echter niets los gelaten.

Dell kondigt XPS 10 en XPS Duo 12 aan

Vervolgens werd ook de Dell XPS Duo 12 aangekondigd, deze ultrabook kan met een paar bewegingen getransformeerd worden tot een tablet en bevat een 12.5-inch aanraakscherm. Wanneer de XPS 12 gesloten is heeft het veel weg van een oude XPS laptop, om de tablet mode te activeren klap je het 12.5-inch scherm om en sluit je het scherm over het toetsenbord. Van de XPS Duo 12 laat Dell weten dat de processor opties oplopen tot een Intel Core i7 en dat het toetsenbord verlicht gaat worden middels backlight.

Dell kondigt XPS 10 en XPS Duo 12 aan

Beide nieuwe producten komen later dit jaar beschikbaar op de markt, na de officiële lancering van Windows 8

Bron:Engadget