2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

HP was één van de laatste OEM’s die nog plannen voor Windows 8 bekend moesten maken. Het Amerikaanse bedrijf heeft zojuist aangekondigd dat de Envy x2-tablets geleverd worden met een toetsenbord-dock.

De Envy x2 van HP zal tevens met een aantal high-end functies komen. Zo wordt de behuizing gefabriceerd uit aluminium en wordt NFC ondersteund. Daar blijft het niet bij, er is ook ondersteuning voor invoer met een stylus en geluid dat is samenwerking met Beats Audio is ontwikkeld. De resolutie van het scherm bedraagt zoals bij de meeste 11 inch Windows 8 tablets 1366 x 768, een 400-nit IPS-paneel doet dienst als scherm.

De Envy x2 is 8,5 millimeter dik en weegt 1,5 kilo. Het dock met ingebouwd toetsenbord weegt nog eens 1,6 kilo. Leuk detail aan dit dock is overigens dat de tablet wordt bevestigd met behulp van magneten. Andere systemen maken veelal gebruik van een klik-mechanisme.

De Envy x2 heeft een Intel Atom Clover Trail-processor. HP heeft nog niks gezegd over de batterijduur, maar Clover Trail belooft een batterijduur van ongeveer 10 uur. Dit valt op te maken uit de producten van andere OEM’s met dezelfde CPU. Het dock heeft daarnaast ook nog eens een ingebouwde batterij en bevat ook twee USB-poorten, een HDMI-uitgang en een grote SD-ingang. De tablet heeft een 8 megapixelcamera aan de achterkant en een mini SD-ingang voor extra opslagruimte. Het systeem bevat standaard al 64 GB opslagruimte.

Prijzen of een lanceerdatum zijn nog niet bekend, maar verwacht wordt dat het systeem voor de feestdagen in de winkel zal liggen.