2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

HP heeft een nieuwe 8 inch Windows 10-tablet gepresenteerd, het gaat om de HP Envy 8 Note die geleverd wordt met een stylus-pen en de applicatie Instant Note, waarmee notities gemaakt kunnen worden. HP heeft ook een 10 inch toetsenbord ontwikkeld waar de tablet in kan worden geklikt.

De HP Envy 8 Note kan gezien worden als een nieuwe poging voor Windows-tablets, de tabletmarkt wordt op dit moment gedomineerd door Android en iOS en Microsoft heeft daar met Windows 8 weinig verandering in kunnen brengen. Nu Windows 10 er is en Intel de nodige nieuwe chips beschikbaar heeft gesteld doen de fabrikanten opnieuw een poging maar nu met Windows 10.

DE HP Envy 8 Note is slechts 7,7 mm dik en weegt 360 gram, de tablet is voorzien van een 8 inch scherm met een schermresolutie van 1920 x 1200 pixels. Aan de binnenkant is gekozen voor een Intel Atom x5-Z8300 processor, dit is een quadcore processor met een kloksnelheid van 1,4 GHz en een turbo van 1,8 GHz. De GPU draait op een snelheid van 500 MHz. Verder is er 2GB aan werkgeheugen aanwezig en 32GB aan opslagcapaciteit welke nog uitgebreid kan worden via een microSD-kaartje. Verder is er nog een 5 megapixel camera aan de achterzijde en een 2 megapixel camera aan de voorzijde te vinden. Bang & Olufsen levert opnieuw zijn aandeel met de speakers in deze tablet.

Een andere unieke feature aan deze tablet is dat HP deze beschikbaar maakt met een ingebouwde simkaart waarmee gebruikers elke maand 250MB aan mobiele data kunnen verbruiken voor een periode van twee jaar. Gebruikers kunnen eventueel nog extra databundels bijkopen mocht dat niet voldoende zijn.

Tot slot het slechte nieuws, de HP Envy 8 Note komt in de Verenigde Staten los beschikbaar voor 329 dollar en voor 429 dollar met toetsenbord. In Nederland komt de Envy 8 Note beschikbaar voor 599 euro, we gokken dat dit inclusief toetsenbord is en dus niet los. De tablet is dus voornamelijk betaalbaar in de Verenigde Staten.