1 min Devices

Asus toont TAICHI, twee schermen in één tablet

De nieuwe Asus TAICHI is een laptop die eveneens ook als tablet kan dienen. De TAICHI heeft zowel aan de voor- als achterzijde van de deksel een scherm beschikbaar. Het apparaat komt op de markt in twee afmetingen.

Wanneer de laptop open staat, fungeert deze net als alle andere laptops, met invoer via een toetsenbord met achtergrondverlichting en trackpad. Wanneer de notebook gesloten wordt, activeert de tabletmode. De ASUS TAICHI komt in twee versies op de markt, er zijn een 11,6-inch als 13,3-inch variant aangekondigd. Beide versies bevatten een schermresolutie van 1920 x 1080 pixels aan zowel voor als achterzijde. Verder levert Asus een Intel Core i7-processor uit de Ivy Bridge-reeks, 4 GB werkgeheugen, SSD opslag, dual-band 802.11n WiFi, FHD / Super IPS+ scherm en een camera aan zowel voor- als achterzijde. Verder bevat het systeem de mogelijkheid om beide schermen compleet los van elkaar te gebruiken, zodat twee gebruikers aan het systeem kunnen werken.

De Asus TAICHI zal draaien op Windows 8 en bevat qua aansluitingen een mini VGA-poort, twee USB 3.0-poorten, een 3.5mm jack, en een micro DVI-poort.

Over de prijs en beschikbaarheid is tot zover niets bekend.

Bron:Engadget