1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Met nog minder dan twee maanden tot de uitgave van Microsoft’s Windows 8, is er een toename aan applicaties te zien in de Windows Store voor de RTM-versie van het nieuwe besturingssysteem. Dit baart Microsoft blijkbaar zorgen, want op het officiële Windows 8-ontwikkelaarsblog heeft het bedrijf nu hulp aangeboden voor het testen van de nieuwe applicaties.

Ontwikkelaars die bezig zijn om applicaties te maken in de ‘Moderne’ versie van Windows 8, waarmee gedoeld wordt op de Metro-interface, moeten hun applicaties wel eerst testen alvorens ze aangeboden worden in de Windows Store. Deze boodschap lijkt Microsoft, naast de aangeboden hulp, te willen verkondigen.

Het blogbericht gaat over hoe ontwikkelaars hun applicatie op een test-PC moeten gebruiken, bij voorkeur in combinatie met Visual Studio. Microsoft legt stap voor stap uit welke procedure er gevolgd moet worden. Het volgende gedeelte in het blogbericht gaat over hoe ontwikkelaars de activatie van hun applicatie kunnen automatiseren via de Application Activation Manager, deze is te vinden in de Software Development Kit (SDK) van Windows 8.

Microsoft legt ook uit hoe het testen van applicaties automatisch kan worden gedaan voor de belangrijkste functies. Dit kan door gebruik te maken van de unit testing and UI automation. Microsoft kaart ook aan hoe ontwikkelaars de houdbaarheid van hun applicaties kunnen vergroten en het deïnstalleren van hun applicatie in zijn werk moet gaan. Microsoft biedt voorbeeldcode voor deze procedures aan in het blogbericht.