Synology brengt een nieuw network attached storage device op de markt, oftewel een NAS. Het gaat ditmaal om de Synology DiskStation DS413j. Een NAS waarin vierde harde schijven kunnen worden geplaatst en men een persoonlijke cloudomgeving kan aanmaken.

Synology’s DiskStation DS413j stelt je in staat een eigen persoonlijke cloud op te zetten, met de vier bays die tot 16TB aan opslagcapaciteit ondersteunen kan je werkelijk alles opslaan op deze NAS. De ingebouwde mediaserver van de DiskStation DS413j kan content streamen naar je gameconsoles of televisie via DLNA. Ook kan er muziek naar een stereoinstallatie gestreamed worden, deze kan via een iOS of Android app worden aangestuurd.

De DiskStation DS413j stelt je in staat al je bestanden te synchroniseren met meerdere pc’s en geeft gebruikers toegang tot alle bestanden via internet of mobiele applicaties. Ook kan er direct gedownload worden op de server door middel van verscheidene download-protocollen, zoals bijvoorbeeld torrents.

De Synology DiskStation DS413j kost rond de 380 dollar, dit is exclusief harde schijven die de opslagcapaciteit bieden. Deze dien je los zelf aan te schaffen.