1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Synology heeft op de Computex een nieuwe NAS gepresenteerd, deze nieuwe NAS beschikt over vier bays en wordt aangedreven door een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1,6GHz. De nieuwe NAS is daarnaast zeer geschikt om video’s vanaf te spelen, vandaar ook de naam DS416play.

De nieuwe Synology NAS die vandaag is gepresenteerd kan voorzien worden van flink wat opslagcapaciteit, in totaal zijn er vier bays aanwezig waar bijvoorbeeld 4 maal een 8TB schijf in kan worden gestoken, daarmee kan de opslagcapaciteit naar bijvoorbeeld 24TB worden getrokken met een RAID5-configuratie.

Verder is de NAS zeer geschikt om te gebruiken in combinatie met video, de NAS kan één 4k Ultra-HD-kanaal transcoderen en afspelen of drie video’s in Full HD-kwaliteit. Hierdoor kunnen video’s op elk apparaat worden afgespeeld. Synology ondersteunt standaard een groot aantal bestandsformaten en codecs en werkt in combinatie met een Apple TV, Chromecast of DLNA-apparaat.

Aan de achterkant van de NAS zijn twee dual-lan-poorten aanwezig, hierdoor kan er een failover plaatsvinden als een van de poorten niet meer werkt. Dit model is meer gericht op consumenten maar kan in theorie ook prima voor zakelijke doeleinden worden ingezet. Het prijskaartje van de NAS bedraagt 405 euro exclusief BTW en exclusief schijven.