De Windows Phone 8 SDK is beschikbaar voor een gelimiteerd aantal ontwikkelaars, deze hebben tot 17 september de tijd om zich in te schrijven. Met behulp van de Preview-versie wordt het al mogelijk om te beginnen met het ontwikkelen van Windows Phone 8-applicaties.

Microsoft is begonnen met het accepteren van inschrijvingen voor een Windows Phone 8 SDK Preview-versie. De Windows Phone 8 SDK Preview is bedoeld om alvast te beginnen met het ontwikkelen van applicaties voor het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft. Later komt ook de volledige versie van de SDK uit, maar Microsoft is nog bezig met de ontwikkeling hiervan.

Microsoft geeft als reden voor de gelimiteerde beschikbaarheid van de Windows Phone 8 SDK dat het de mogelijkheden van Windows Phone 8 zo lang mogelijk geheim wil houden voor het publiek. Daarnaast moet het een verrassing blijven wanneer het mobiele besturingssysteem eindelijk lanceert. De SDK bevat een groot aantal testmogelijkheden voor de nieuwe functies in het systeem en deze zouden door het publiceren van de volledige SDK allemaal bekend worden gemaakt, wat Microsoft wil voorkomen.

Microsoft stelt dat het bedrijf deze geheimzinnigheid omtrent Windows Phone 8 veroorzaakt, om veel opwinding voor het mobiele besturingssysteem te creëren.