1 min

Microsoft is begonnen met het verspreiden van een preview-versie van de Windows Phone 8.1 SDK aan een selecte groep ontwikkelaars. Deze groep ontwikkelaars krijgt de mogelijkheid om tijdig hun apps aan te passen om compatible te zijn met de nieuwste Windows Phone-versie. Om welke ontwikkelaars het gaat is niet duidelijk.

Microsoft zal Windows Phone 8.1 officieel presenteren tijdens de BUILD-conferentie in april. Tot die tijd zal het bedrijf achter gesloten deuren wel presentaties geven over Windows Phone 8.1, maar voornamelijk een belangrijke zakenpartners. Verwacht wordt dat de media pas tijdens de BUILD-conferentie op de hoogte wordt gesteld, hierdoor zullen we het moeten doen met de geruchten die tussentijds nog uitlekken.

Microsoft is al even bezig met de ontwikkeling van Windows Phone 8.1 en enkele details zijn al wel uitgelekt, zo komt er een notificatiecentrum genaamd Action Center, komt er ondersteuning voor nog grotere tegels, worden de volume en audio instellingen beter gesplitst per app en komt er ondersteuning voor onder meer VPN’s.

Waarschijnlijk kunnen eigenaren van een Windows Phone-toestel vrij snel na de presentatie in april hun toestel gaan voorzien van de nieuwste versie. Verwacht wordt dat dit een zeer belangrijke update wordt voor Windows Phone omdat Microsoft opnieuw veel wensen van gebruikers gaat inwilligen. Hierdoor zou de populariteit van het besturingssysteem weleens flink kunnen toenemen.

Lees onze Windows Phone 8 review.