Google heeft op vrijdag laten weten dat de Google Apps-suite, waaronder diensten als Gmail, Google Calendar en Google Docs vallen, vanaf 15 november niet langer Internet Explorer 8 zullen ondersteunen.

Internet Explorer 8 is de laatste versie van Internet Explorer voor Windows XP, wat betekent dat dat OS standaard niet meer ondersteund wordt, tenzij gebruikers kiezen voor een alternatieve browser, zoals Google Chrome, Opera of Mozilla Firefox.

Google heeft als beleid om de laatste versie van Google Chrome te ondersteunen en de huidige en een na laatste versie van Mozilla Firefox, Internet Explorer en Safari. Dit betekent dus dat elke nieuwe, belangrijke versie van een van die browsers ervoor zorgt dat Google Apps niet langer een bepaalde browserversie ondersteunt.

Omdat op 26 oktober Internet Explorer 10 verschijnt, was het stoppen van de ondersteuning van Internet Explorer 8 onvermijdelijk. Gebruikers hebben nog tot 15 november om over te stappen op een andere browser, daarna zullen zij de apps nog wel gewoon kunnen gebruiken, maar krijgen zij wel een melding dat de browser geüpgraded moet worden.