In een interview met de Seatle Times meldt de CEO van Microsoft, Steve Ballmer, dat hij verwacht dat de prijs van de aankomende Microsoft Surface-tablet tussen de 300 en 800 dollar gaat kosten.

Tijdens het interview zegt Steve Ballmer dat er verwacht wordt dat Microsoft, met de komst van allerlei nieuwe producten, een goed jaar tegemoet gaat. Ook werd hem gevraagd of de nieuwe Microsoft Surface-tablets gaan concurreren qua prijs of functies. Het antwoord lijkt te zijn dat de concurrentie moet komen aan de hand van de functies. Steve Ballmer zegt namelijk te verwachten dat de Microsoft Surface-tablet tussen de 300 en 800 dollar gaat kosten. Hiermee lijken eerdere geruchten over een Microsoft Surface-tablet van 199 dollar uit de wereld geholpen te worden.

Ballmer stelt ook te geloven dat de Microsoft Surface-tablets meer kunnen bieden dan de huidige systemen op de markt. Ballmer zegt dat de Kindle Fire bijvoorbeeld nooit gebruikt zou worden door studenten om huiswerk op te maken, implicerend dat de Surface hier geschikter voor is.