LG heeft enkele details naar buiten gebracht over een nieuwe technologie voor de volgende generatie smartphonecamera’s. Het Koreaanse bedrijf ontwikkelt momenteel lenzen op smartphoneformaat met een optische zoomfunctie.

Jakyung Jeon, Senior Research Engineer bij LG’s camerasensor-afdeling, liet weten dat LG op dit moment werkt aan optische zoomtechnologie, gericht op smartphonecamera’s. Jeon stelde dat het bedrijf niet alleen werkt aan de optische zoom, maar ook aan een sensor welke foto’s van 16 megapixel kan schieten. Ook laat Jeon weten dat LG mechanische sluiters hebben ontwikkeld voor smartphonecamera’s, deze zijn bedoeld voor een klant van LG. De aanwezigheid van een mechanische sluiter zou betekenen dat de belichting van foto’s van smartphones beter zou worden. Voor welke fabrikant deze lenzen bedoeld zijn houdt Jeon voor zich.

Ook stelde LG dat de optische beeldstabilisatie die men zag in de Nokia Lumia 920 iets is waar menig klant van LG naar vraagt. LG hoopt de ontwikkeling van een eigen variant op deze optische beeldstabilisatie binnenkort te voltooien.