1 min

AMD kwam gisteren met nieuws over de Trinity A10 processor, deze processor komt op de markt voor een prijs gelijkwaardig aan Intel’s Core i3 processoren maar heeft de kracht van Intel’s Core i5 processoren.

In een briefing aan journalisten kwam AMD met de informatie dat de Trinity A10-5800K processor ongeveer gelijk zou moeten presteren als de Intel Core i5 processoren met HD 4000 graphics, maar dat deze verkocht gaat worden voor de prijs van een Core i3. Hiermee probeert AMD die gezien wordt als de underdog in de industrie, te concurreren met Intel door een strak prijskwaliteit beleid.

Overigens is het met de standaard Core i5 processoren niet mogelijk te overklokken, wanneer je wel wil overklokken zal je moeten uitwijken naar de duurdere K variant van de Core i5 processor. AMD ’s Trinity A10 is wel te overklokken. Wel hebben de Trinity processoren een nieuw moederbord met een FM2 socket nodig,

Wat de exacte prijs van de Trinity A10-5800K is zal pas bekend worden gemaakt wanneer de gehele serie A10, A8, A6 en A4 processoren volgende week uitgebracht gaan worden.