1 min

Tags in dit artikel

,

De Trinity-APU van AMD is met luchtkoeling overgeklokt naar 5,1 GHz. Met vloeibare stikstof is het zelfs gelukt de 7,3 GHz aan te tikken.

Dit meldt PCGamesHardware.de. De overklokkers schakelden twee van de A10-5800K-cores uit, met als gevolg dat de APU snelheden van boven de 7,3 GHz kon bereiken.

Een standaard AMD A10-5800K-APU is uitgerust met vier cores die werken op kloksnelheden van tussen de 3,8 GHz en 4,2 GHz, afhankelijk van wat het systeem vereist.

"Ons eigen AMD A10-5800K-monster was een beetje teleurstellend omdat die maar 4,5 GHz met luchtkoeling bereikte voordat de welbekende instabiliteit de kop op stak", zo vertelt Mark Tyson van Hexus.

"Hoewel onze eigen overklok een voltagetoename van 1,45 V vereist om de 4,5 GHz te bereiken, lukte het de overklokkers van PCGamesHardware.de om met voltages van 1,616 V (lucht) en 1,965 V (vloeibare stikstof) de nieuwswaardige overklok te halen."

De Trinity-APU is slechts enkele dagen uit en het is dus nu al gelukt om 7,3 GHz eruit te persen. Voor overklokkers die dit zelf willen proberen, is het aan te bevelen de Turbo-modus in de BIOS uit te schakelen, om throttling te voorkomen.

Het complete artikel waarin de overklok wordt besproken is in het Duits hier te lezen.