1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Apple ligt sinds de lancering van iOS 6 onder vuur vanwege de buggy en incomplete nieuwe Maps-app van iOS 6. Tim Cook, de CEO van Apple, heeft in een open brief zijn excuses aangeboden voor de app.

In iOS 6 heeft Apple de Google Maps-applicatie vervangen door een eigen variant die kaarten en navigatie levert. Deze app heeft echter nogal wat problemen: points of interests ontbreken, kaarten zijn niet compleet, wegen zijn verkeerd geplaatst en locaties worden verkeerd aangegeven.

In de brief geeft Tim Cook toe dat de app "tekort schiet" op de hoge standaarden die het bedrijf hanteert. Hij belooft dat Apple er alles aan doet om de app te verbeteren.

Cook geeft in zijn brief verscheidene alternatieven aan voor de Maps-app. Hij raadt aan om tijdens de periode dat Apple bezig is met het verbeteren van de app over te stappen op bijvoorbeeld Bing, MapQuest, Waze, Google Maps of Nokia Maps. Verder schrijft Cook dat de 100 miljoen iOS 6-gebruikers ervoor zorgen dat de Maps-app beter wordt.

Het komt niet vaak voor dat een CEO van zo’n groot bedrijf als Apple openlijk alternatieven aanraadt voor zijn eigen dienst en het is ook ongewoon dat Apple zo snel een fout toegeeft in zo’n situatie. De laatste keer dat Apple openlijk fout bekende was in 2007. Toen hield Steve Jobs drie maanden na de lancering van de iPhone 4 een speciale persconferentie omdat gebruikers problemen ondervonden met de antenne.

De complete brief van Tim Cook is hier te lezen.