1 min

Het heeft even geduurd, iOS 6 en de Maps-app werden precies een week geleden aangekondigd, maar de eerste grote tekortkoming van de nieuwe applicatie is nu toch boven water gekomen. De Maps-app zal geen ondersteuning bieden voor het aanbieden van routes via het openbaar vervoer.

Apple kondigde vorige week aan dat het een eigen Maps-app zal introduceren in iOS 6. iOS was eerder ook al voorzien van kaartensoftware, aangeboden door Google. Apple besloot, wellicht door de toenemende concurrentie van Google’s Android, de zoekgigant overboord te gooien. Het blijft echter mogelijk om Google’s variant vanuit de App Store te downloaden.

Het weglaten van informatie over het openbaar vervoer valt niet overal in goede aarde. Zo is er reeds een petitie opgestart door Walkscore, een website welke wijken beoordeelt op de vriendelijkheid voor burgers zonder auto. Walscore dringt aan op een campagne via sociale media om Apple overstag te doen gaan.

Apple was momenteel niet bereikbaar voor commentaar, het is dus onbekend of het bedrijf nog van plan is om alsnog aanvullende functies toe te voegen aan de Maps-app, voordat iOS 6 werkelijk gelanceerd wordt.