3min

Apple’s nieuwe eigen Maps applicatie, in het Nederlands heet de app Kaarten, heeft voor nogal wat opschudding gezorgd onder de nieuwe iOS 6 gebruikers. Slechts één dag na de lancering van het nieuwe iOS 6 heeft Apple al een storm met kritiek ontvangen over het vervangen van Google Maps met de eigen Kaarten-applicatie. Apple stelt dat het er alles aan doet om de Kaarten app op korte termijn te verbeteren.

Apple probeert de gemoederen te kalmeren door te verklaren dat de Kaarten app nog in de kinderschoenen staat en dat Apple er alles aan gelegen is om deze dienst uit te bouwen tot een robuste en betrouwbare applicatie. Op dit moment bevindt de app zich echter nog in de betafase.

Een woordvoerder van Apple zei in een verklaring: "Gebruikers over de hele wereld zijn aan het upgraden naar iOS 6 waarin 200 nieuwe mogelijkheden zitten waaronder Apple Kaarten. We zijn erg opgewonden over deze nieuwe dienst die we gaan leveren waarin flyover, turn-by-turn navigatie en Siri is geïntegreerd. We lanceerde deze Kaarten-applicatie in de wetenschap dat het een moeilijk initiatief is en dat de dienst nog maar net van de grond komt. De Apple Kaarten applicatie is een cloud-gebaseerde oplossing wat betekent dat als meer mensen het gebruiken de app vanzelf beter wordt. We waarderen de gebruikersfeedback en we werken hard om de gebruikerservaring nog beter te maken".

Apple hoopt dat alle gebruikers die problemen ondervinden met de Kaarten-app gebruik maken van de "Rapporteer een probleem" optie die is geïntegreerd in de app. Het lijkt, gezien hoe de applicatie op dit moment functioneert, geen overbodige luxe te zijn geweest dat Apple de beta-tag aan de Kaarten-app heeft gehangen. Vooralsnog kan er van uitgegaan worden dat Apple op basis van de binnenkomende feedback snel verbeteringen aan zal brengen aan de Apple Kaarten applicatie.

Garmin speelt in op gebreken Apple Kaarten-app

Terwijl miljoenen iOS 6-gebruikers in de App Store nu op zoek zijn naar apps om hun reizen via het openbaar vervoer mee te plannen, een ernstige tekortkoming in de Apple Kaarten applicatie, komt Garmin met een update voor hun apps die deze gebruikers moet binnenhalen. Garmin heeft vandaag twee van zijn populaire applicaties bijgewerkt en uitgebreid voor iOS 6. Dit zijn Navigon en StreetPilot Onboard, beiden uitgerust met de openbaar vervoers toepassing Urban Guidance.

De Urban Guidance modus die al aangekondigd werd door Garmin op de IFA in Duitsland, biedt gedetailleerde routes en opties voor het openbaar vervoer voor treinen, bussen, trams en watertaxi’s. Ook is er een mogelijkheid om de Last Mile functie te gebruiken, deze stelt je in staat om als je met de auto bent, en je moet een stukje lopen, de locatie van je geparkeerde auto op te slaan. Op dit moment ondersteunt Garmin alleen nog Noord Amerika maar aangezien Apple hier duidelijk een steekje heeft laten vallen is de kans groot dat Garmin of een ander navigiatiebedrijf op korte termijn ook het Nederlands Openbaar Vervoer in kaart gaat brengen.

Google

Ook kijken veel mensen met een schuin oog naar Google. In iOS 6 moesten zowel Google Maps als de Youtube applicatie het veld ruimen. Inmiddels heeft Google de Youtube applicatie al toegevoegd aan de iOS app store en deze app is ook meteen een van de populairste apps. Mensen hopen dat Google ook de Maps applicatie zal toevoegen aan de App Store. Al is het nog maar de vraag hoelang het gaat duren voordat Apple die dan ook daadwerkelijk toelaat tot de App Store. Google heeft een week of acht geleden een update voor Google Voice aangemeld bij de App Store, welke de concurrentie aan moet gaan met Siri en Apple heeft deze App nog steeds niet goedgekeurd en toegevoegd.