1 min

Tags in dit artikel

, ,

Sony zal de Xperia Play niet voorzien van de Android 4.0-update. De stabiliteit van het toestel zou niet gegarandeerd kunnen worden met Google’s Ice Cream Sandwich besturingssysteem.

Dat laat Sony via een blogpost weten. De beslissing om de Xperia Play niet te upgraden naar Android 4.0 komt naar aanleiding van feedback, gegeven door ervaren ontwikkelaars, expertgebruikers en gamebedrijven, wie reeds met de ICS-beta rom aan de slag zijn geweest. Vooral op het gebied van gamen zou de nieuwste software problemen geven.

De uitrol van Android 4.0.4 voor overige toestellen uit 2011, waaronder de Xperia Arc, Xperia Neo, Xperia Mini Pro, Xperia Pro en Xperia Active staat nog altijd gepland voor aankomende week. De Xperia Arc S, Xperia Ray en Xperia Neo V, welke eerder al een update naar Android 4.0.3 hebben mogen ontvangen, zullen ook de aankomende update aangeboden krijgen.

Sony’s Xperia NXT-toestellen, waar de Xperia S, Xperia P en Xperia U onder vallen, volgen een aantal weken later. Eind juni zal als eerste de Xperia S de update krijgen, waarna de Xperia P zal volgen. De Xperia U-gebruikers zullen geduld moeten hebben tot het derde kwartaal van dit jaar, waarna ook zij worden voorzien van Android 4.0.