Nokia zet de aanval op de iPhone 5 al vroeg in, nog voordat de nieuwe Windows Phone 8 toestellen van het Finse bedrijf op de markt zijn gekomen. Het Finse bedrijf heeft een reclamevideo uitgegeven die direct de aanval opent op de iPhone 5.

De advertentie suggereert dat de iPhone 5 kleurloos en saai is. Nokia wekt daarnaast ook de suggestie dat de mensen die de iPhone 5 kopen ook kleurloos en saai zijn. In de nieuwste marketingvideo van Nokia is een rij mensen te zien die wachten voor een Apple Store om een iPhone te kopen. De mensen die afgebeeld zijn als een willoze kudde slaven wachten rustig op hun beurt totdat één van de wachtende vraagt of de iPhone ook in kleur verkrijgbaar is. Op dat moment breekt de hel los, gaan alarmbellen rinkelen, mensen worden boos en wordt hij de deur gewezen. Buiten aangekomen ziet hij vervolgens de kleurrijke coole mensen met hun Lumia’s.

Het is weer een hele aparte marketingstunt die Nokia laat zien, en dit zijn we dan ook wel gewend van het bedrijf. Of de video ook op tv uitgezonden wordt is niet bekend. Wel is bekend dat de Lumia’s aan het einde van de maand beschikbaar gaan komen. In Europa zal de Lumia 820 voor 499 euro over de toonbank gaan en de Lumia 920 zal 599 euro gaan kosten.