1 min

Nokia heeft een nieuwe applicatie uit eigen stal aangekondigd. Nokia Xpress is een browser die volgens het Finse bedrijf gegevens, tijd en geld bespaart. Een bètaversie van de Nokia Xpress-applicatie is voor Lumia-gebruikers te downloaden in de Windows Phone Marketplace.

Nokia Xpress is een webbrowser met onder andere data- en bandbreedtecontrole en een zoekfunctie. Nokia stelt dat de Xpress-applicatie data tot 90 procent kan comprimeren, om dataverbruik te verminderen. Ook kunnen webpagina’s opgeslagen worden voor het offline lezen op een later tijdstip en is het mogelijk om video’s en andere bestanden direct op SkyDrive op te slaan.

Ook integreert Nokia een RSS-lezer, deze heeft wat weg van een tijdschrift. In de RSS-lezer kunnen makkelijk RSS-feeds toegevoegd worden en via QuickLinks kunnen bladwijzers aangemaakt en bezocht worden. Ook bevat Xpress een vertaalfunctie, waarmee content in vele talen weergegeven kan worden.

De Nokia Xpress-applicatie verkeert momenteel nog in het bètastadium, maar gebruikers van Nokia Lumia-smartphones kunnen de applicatie al downloaden via de Windows Phone Marketplace.