Apple heeft met de iPhone 5 één van de meest milieuvriendelijke smartphones op dit moment, met alleen de Motorola Citrus, de LG Remarq, Samsung Captivate en de iPhone 4S die beter scoren dan de nieuwste iPhone van Apple.

Een onderzoek uitgevoerd door healthystuff.org in samenwerking met iFixIt, toont aan dat de iPhone in de top van milievriendelijke smartphones behoort. Er werd getest op chemicaliën zoals onder meer lood, kwik, cadmium, chromium, PBB’s en PBDE’s. Overigens mag de iPhone 5 dan wel lichter, sneller en dunner zijn dan de iPhone 4S, het toestel scoort qua milievriendelijkheid net wat minder goed dan de iPhone 4S, die op de 2e plaats staat met enkel de Motorola Citrus boven zich.

In de tabel zien we dat de iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 5 alledrie hoger scoren dan de nieuwe Galaxy S III. De eerste iPhone scoorde destijds nog als slechtste op het gebied van milieuvriendelijkheid. Ook is in de tabel duidelijk te zien dat de grote milieuvervuilers die onderaan de lijst staan, allemaal oudere apparaten zijn. Het lijkt er op dat fabrikanten steeds milieubewuster worden bij het produceren van hardware.