2min Devices

Android-app van TomTom niet voor Galaxy S III

TomTom heeft de in augustus aangekondigde applicatie voor het Android-besturingssyteem uitgegeven. TomTom ziet, dat ondanks dat het een applicatie heeft waar flink voor in de buidel getast moet worden, de concurrentie met onder andere de gratis Google Maps met vetrouwen tegemoet. De app werkt echter niet op enkele populaire Android-systemen.

TomTom biedt geen ondersteuning voor de Samsung Galaxy S III, de HTC One X en de Asus Nexus. Deze systemen kunnen de applicatie officieel niet draaien omdat de resolutie niet ondersteund wordt. TomTom heeft de app voor slechts één resolutie ontworpen.

De applicatie kost 50 euro, dan heb je beschikking over alle kaarten binnen Europa, behalve het Verenigd Koninkrijk. De app maakt gebruik van TomTom’s IQ Routes en HD Traffic-opties om gebruikers snel en precies de weg te wijzen, zonder dat daar een 3G-connectie voor nodig is. TomTom zegt dat de applicatie ook komt met een verbeterde rijbaanbegeleiding, 2D- en 3D-weergave, vocale begeleiding, een snelle routeberekening en ook actuele flitswaarschuwingen. Het bedrijf belooft een levenslange updategarantie.

Android-app van TomTom niet voor Galaxy S III

Corinne Vigreux van TomTom zei: "We willen TomTom uitbreiden naar zoveel mogelijk aparaten en platformen als we kunnen. Het uitbrengen van een Android-applicatie is daarom dan ook een grote stap voor ons".

Android-app van TomTom niet voor Galaxy S III

Vooralsnog is de de Android-applicatie van TomTom alleen te gebruiken in Noord-Amerika en Europa en het Verenigd Koninkrijk. De regio’s moeten afzonderlijk van elkaar aangeschaft worden.

Bron:Slash Gear