Het lijkt erop dat TomTom werkt aan een Android-app. Deze applicatie, die dus op Android draait, zal turn-by-turn-navigatie gaan bieden. Er is echter nog niets duidelijk over eventuele release date’s en dergelijk.

TomTom stelt dat Android een opkomend besturingssysteem is en dat ze dit platform niet willen negeren. Tegelijkertijd stellen ze dat HTC een belangrijke partner is voor ze en ook HTC heeft zich al ingelaten met Android. Het is dus goed denkbaar dat TomTom ook met een Android-app gaat komen.

Er is echter nog niets zeker, het is tussen neus en lippen door genoemd in een interview met Benoit Simery, een TomTom-medewerker. Hij stelt dus dat Android een markt is die ze niet willen en kunnen negeren. Er is echter nog geen datum bekend waarop men de eerste versies kan verwachten. Of de versie er echt gaat komen is ook nog maar de vraag, er is immers nog niets officieel aangekondigd.

Het staat wel haaks op een uitspraak van TomTom een tijd geleden. Die stelde toen dat ze niet meer zouden werken aan mobiele versies, want die worden toch alleen maar illegaal gedownload en gebruikt. TomTom lijkt van mening te zijn veranderd met de introductie van een iPhone-app, die gisteren levenslicht zag. De volgende halte lijkt Android te zijn, daarna komen wellicht RIM en Symbian ook nog aan de beurt, zo stelt TomTom.