1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Vorige week hadden we al een bericht dat TomTom waarschijnlijk met een navigatie-app voor de Android bezig was, dit nieuws is nu bevestigt. TomTom heeft laten weten dat ze voorlopig geen behoefte hebben om de BlackBerry te voorzien van het navigatiesysteem. Volgens de woordvoerder van TomTom zal het bedrijf BlackBerry voorlopig links laten liggen en zal Android de volledige aandacht krijgen.

Vorige week waren er al geruchten dat TomTom meer naar Android geneigd was, dan naar BlackBerry. TomTom zou zich volledig gaan storten op het Android-OS, op het gebied van de mobiele telefoon. De iPhone applicatie is erg populair en er zijn vooral positieve reacties op gekomen. TomTom geeft als reden voor het links laten liggen van het BlackBerry-OS dat de toestellen over het algemeen geen groot touchscreen heeft en het toestel kan niet veel met de spraakcommando’s.

TomTom wist nog niet wanneer de Android-applicatie klaar zou zijn. Ook is het nog niet duidelijk wanneer TomTom naar de BlackBerry komt. Naar alle verwachtingen zal de Storm 2 wel geschikt zijn voor TomTom.