1 min

TomTom heeft aangegeven dat het een preview versie zal laten zien van hun TomTom app voor Android op de IFA in Duitsland. De navigatiesoftware zet hiermee definief de stap naar Android. De Android-app van TomTom zal in oktober uitkomen.

De nieuwe software van TomTom zal onder andere bestaan uit levenslange kaart updates, IQ routeplanning, rijstrookaanwijzingen en gesproken straatnamen. Daarnaast kan je via de Android-applicatie ook nog de HD Traffic en Flitspaal pakketten aanschaffen.

Algemeen directeur bij TomTom, Corinne Vigreux laat weten: "We streven ernaar om TomTom software en diensten op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar te maken. Daarom is de stap naar Android-smartphones ook een grote stap voor ons".

TomTom heeft eerder al een applicatie uitgegeven voor het Android-besturingssysteem. Hiermee is het mogelijk voor gebruikers om te zoeken naar restaurants, winkels, hotels en andere interessante gelegenheden.

TomTom heeft op Android wel concurrentie van Google zelf. Die met Google Maps gratis een navigiatiepakket aanbiedt. TomTom moet er dus voor zorgen dat hun app voldoende meerwaarde gaat bieden om deze aan de man te brengen. Prijzen en de exacte lanceerdatum van de nieuwe TomTom-applicatie zullen in oktober bekendgemaakt worden.