1 min

Tegen de verwachtingen in lijkt de nieuwste Chromebook van Samsung een succes te worden. Na slechts enkele uren te koop te zijn geweest via Google’s Play Store is de web-laptop uitverkocht.

Er kan op dit moment geen Chromebook meer gekocht worden via de Play Store wanneer de productpagina bezocht wordt. Er kan slechts gevraagd worden om op de hoogte gesteld te worden wanneer de Chromebook weer beschikbaar komt.

Google heeft bevestigd dat de Chromebook daadwerkelijk uitverkocht is. Het is onduidelijk hoeveel exemplaren het bedrijf op voorraad had, maar het lijkt er op dat de verkopen voorspoediger verlopen dan dat de zoekgigant zelf gedacht had. Google geeft aan dat er op korte termijn nieuwe exemplaren in de verkoop zullen gaan.

De 11.6 inch Chromebook heeft een Exynos 5 dualcore-processor en 2 GB werkgeheugen. Daarbij heeft het toestel twee USB-poorten en een HDMI-output. De Chromebook is 1,1 kilo zwaar en 20 millimeter dik. Wat consumenten misschien nog wel het meest aanspreekt is dat browser only-laptop slechts 249 dollar kost.