Samsung heeft een nieuwe Chromebook gepresenteerd, de Chromebook 3, wat opnieuw een verbetering is van de voorgaande Chromebooks van de fabrikant. Belangrijkste verbetering is de accuduur die nu maar liefst 11 uur is.

Samsung heeft zijn nieuwste Chromebook voorzien van een metalen behuizing en een scharnier van 180 graden, waardoor het scherm helemaal plat kan. Het gewicht is beperkt gebleven tot 1,15 kilo. Het scherm heeft een afmeting van 11 inch en een resolutie van 1366 x 768 pixels. Aan de binnenkant heeft Samsung niet gekozen voor een eigen Exynos-processor maar voor een Intel Celeron N3050-cpu met Intel HD Graphics.

De opslagcapaciteit van de Chromebook is 16GB en het werkgeheugen is 2 of 4GB afhankelijk van de gekozen configuratie. Samsung heeft verder gekozen voor ondersteuning voor de nieuwste WiFi-standaard 802.11ac en Bluetooth 4.0. Qua aansluitingen voorziet Samsung redelijk goed in een aantal poorten, zo is er een USB 3.0 en een USB 2.0-poort aanwezig maar ook een HDMI-aansluiting en microSD-kaartlezer.

Prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekendgemaakt, maar in de Benelux wordt deze Chromebook niet verwacht aangezien Samsung heeft besloten geen laptops meer uit te brengen in onze regio.