2min

Samsung heeft de Chromebook 2 aangekondigd. De laptop met Google’s besturingssysteem is uitgerust met componenten die goede prestaties, een lange accuduur en een laag gewicht moeten combineren. Er komen varianten met schermen van 11,6 en 13,3 inch op de markt.

De Chromebook 2 is uitgerust met een chipset van Samsung zelf. De Exynos 5-processor beschikt over maar liefst acht rekenkernen en dat moet de gebruiker in staat stellen om te multitasken en een goede multimedia-ervaring te hebben.

Het uiterlijk van de Chrome OS-laptops lekte eerder al uit en dat blijkt te kloppen. Het is onduidelijk of Samsung met deze aankondiging is ingesprongen op het lek. De Chromebook 2 is uitgerust met een achterkant van nepleder, zoals we ook bij bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 3 (review) en Galaxy NotePro 12.2 (review) al hebben gezien.

Er zijn twee varianten qua schermgrootte. De 11,6 inch Chromebook 2 biedt een resolutie van 1366 bij 768 pixels. De 13,3 inch-variant heeft een Full HD-scherm, ofwel 1920 bij 1080 pixels. De processor tikt op respectievelijk 1,9 en 2,1 GHz, er is in beide gevallen 16GB opslagruimte en het werkgeheugen bedraagt 2 en 4GB.

Wat aansluitingen betreft kan de gebruiker beschikken over HDMI, 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, een SD-kaartlezer en als laatste een gecombineerde audiopoort. Daarin kunnen zowel speakers, koptelefoons als microfoons gestoken worden.


De accuduur heeft Samsung vastgesteld op 8,5 uur, maar is natuurlijk afhankelijk van de activiteiten van de gebruiker. Tevens voegt Samsung de nodige eigen software toe, ter waarde van meer dan 100 euro. Zo krijgt de gebruiker Air Droid Premium, Wunderlist Pro en LittleBridge.com.

Samsung zal de Chromebook 2 medio april beschikbaar stellen. De 11,6 inch-variant wordt in zwart en wit aangeboden met een adviesprijs van 329 euro. De 13,3 inch-versie wordt in een grijstint uitgevoerd en heeft een prijskaartje van 399 euro.

Update (10:38)
In het originele artikel stond vermeld dat de Chromebook 2 van 11,6 en 13,3 inch was voorzien van respectievelijk 4 en 2GB werkgeheugen, zoals dit bij Samsung vermeld stond. Uit navraag blijkt dat in de documentatie een fout is gemaakt en dat de cijfers omgedraaid zijn. Ons artikel is hierop aangepast.