1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Chinese GooPhone laat weer van zich laten horen. Het bedrijf dat vooral goed is in het kopieren van producten van andere heeft ditmaal de nieuwe iPad Mini nagemaakt. Een tijdje terug wilde het bedrijf nog Apple aanklagen omdat Apple het ontwerp van de iPhone 5 van hun zou hebben gekopieerd.

Het Chinese bedrijf heeft goed gekeken naar de iPad Mini want de GooPhone Mini lijkt als twee druppels water op de nieuwe kleine iPad. Het bedrijf beweert dat hun GooPad Mini beter is dan de Apple Mini vanwege het 8-inch scherm en de lage prijs van 99 dollar.

Wat wel indrukwekkend genoemd mag worden is dat GooPhone het apparaat uitgeeft met Android Jelly Bean, de nieuwste versie van Android. Veel fabrikanten lijken hier moeite mee te hebben en brengen nog steeds Android-producten uit met Android Ice Cream Sandwich.

Het kopiëren hield overigens niet op bij het uiterlijk van de hardware, ook de software van Apple is goed nagemaakt. Het bedrijf heeft namelijk een iOS 6-skin ontwikkeld voor Android en die over de Jelly Bean installatie heen getrokken zodat men een nog grotere Apple-ervaring krijgt.

De GooPad Mini heeft een 1,4 GHz CPU, 1 GB werkgeheugen en 8 GB opslagruimte. Het apparaat wordt in november gelanceerd maar zal de Europese of Amerikaanse markt waarschijnlijk nooit bereiken.