1 min

Nikkei laat weten dat Panasonic de handdoek in de ring gooit in de smartphone markt, de aangekondigde comeback van begin dit jaar lijkt daarmee van zeer korte duur geweest te zijn.

Panasonic kondigde eerder dit jaar nog zijn ambitieuze plan aan voor een sterke comeback in de wereld der smartphones, met als plan om in 2015 15 miljoen apparaten verkocht te hebben. Panasonic maakte zijn comeback na zo’n zeven jaar inactief te zijn geweest op de Europese smartphonemarkt. Nu lijkt dit plan toch iets te ambitieus geweest, Volgens Nikkei houdt Panasonic het helemaal voor gezien.

De beslissing van Panasonic om zich terug te trekken uit de Europese smartphonemarkt zou onder andere zijn genomen vanwege een te sterke Yen, gepaard met financiële onzekerheden in Europa en een te lage marge in de mobiele industrie, hierdoor zou het te moeilijk zijn om te kunnen concurreren. Nikkei meldt dat Panasonic al is gestopt met de productie in de enige overgebleven fabriek in Japan, de productie wordt volledig overgeheveld naar Maleisië.