Een nieuwe mijlpaal voor Windows Phone 8 en Microsoft, de allereerste over-the-air-update (OTA) voor het mobiele besturingssysteem is een feit. Deze update wordt op dit moment internationaal uitgerold voor de HTC Windows Phone 8X. De update brengt een aantal bugfixes met zich mee.

Updates voor Windows Phone 7 werden in het verleden altijd geleverd door de telefoon aan te sluiten op een computer, om vervolgens via de Zune-software de updates te installeren. Eén van de nieuwe functies van Windows Phone 8 is echter de mogelijkheid om een update middels het toestel zelf te installeren, er is geen tussenkomst van andere apparaten vereist.

De OTA-update voor de HTC Windows Phone 8X betekent een nieuwe functionaliteit in de vorm van het altijd aan kunnen laten staan van de WiFi-verbinding en ook verhelpt deze update de problemen met herstartende toestellen. De update wordt uitgevoerd in een aantal stappen, na het downloaden van de software wordt het toestel voorbereid en opnieuw opgestart in een update-mode.

Nokia lijkt tot op heden geen updates klaar te hebben staan voor de Lumia 920-gebruikers.