2min Devices

‘Geen AMOLED-scherm in Samsung-telefoons in 2013’

Volgens de Koreaanse divisie van ZDNet zou Samsung in 2013 voor Full HD LCD-schermen moeten kiezen in plaats van AMOLED-schermen. Samsung krijgt het niet voor elkaar om aankomend jaar te starten met de productie van hoge resolutie AMOLED-schermen.

Waar Samsung blijkbaar niet de technologie heeft om in het aankomende jaar te beginnen met de levering van HD AMOLED-schermen, kan dit wel bereikt worden met de LCD-fabriek van het bedrijf. Het hoofd van Samsung’s LCD-fabriek laat weten klaar te zijn om Full HD LCD-schermen te leveren en de strijd aan te gaan met LG en Sharp. De Full HD LCD-schermen van Samsung zullen een pixeldichtheid van 440 pixels per inch (ppi) hebben, de pixeldichtheid van de schermen van Sharp bedraagt 443 ppi. LG zou deze maand begonnen zijn met het produceren van Full HD AH-IPS-schermen.

Het kiezen voor LCD-schermen lijkt in eerste instantie een stap terug te zijn voor Samsung. Er wordt echter gemeld dat het verschil tussen een HD AMOLED- en een HD LCD-scherm met het blote oog niet eenvoudig te zien zou zijn. Samsung maakte voor het eerst gebruik van zijn AMOLED-schermen in de Samsung JET en Samsung Omnia, met de introductie van AMOLED-schermen in de Samsung Wave en Galaxy S won de standaard enorm aan populariteit.

Bron:Sammobile