Samsung is begonnen met het op grote schaal produceren van nieuwe AMOLED-schermen die een pixeldichtheid van 560 pixels per inch kunnen weergeven. In 2014 moeten de eerste toestellen met dit scherm gaan uitkomen.

Tijdens de Samsung Analyst Day event eerder deze maand in Korea heeft Samsung aangekondigd dat het merk bezig is met een scherm met een pixeldichtheid van 560ppi. De schermen zouden al gebruikt kunnen worden bij toestellen met een scherm van 5 inch. De Samsung Galaxy S4 gebruikt deze schermgrootte bijvoorbeeld.

Het scherm zal mogelijk voor het eerst gebruikt gaan worden in de Samsung Galaxy S5. Een pixeldichtheid van 560 pixels per inch bij een scherm van 5 inch betekent dat er een resolutie weergegeven van 2560 bij 1440 pixels wordt weergegeven. Die resolutie wordt ook wel WQHD genoemd.

Kinam Kim, de CEO van Samsung Display, heeft aangegeven dat het bedrijf klaar is om op grote schaal de schermen te produceren. De schermen zullen uiteindelijk ook gebruikt kunnen worden voor het produceren van tablets met een hoge resolutie, maar op dit moment legt het bedrijf nog de focus op smartphones.